Om de zoveel tijd duikt hij plotseling weer ergens op. Meestal in de vakpers. Vaak als resultaat van een enquête onder marketeers en reclamebureaus. Een tekst in de trant van: “Vanaf nu staat de klant echt centraal.” “Het draait nu echt om de klant, geven marketeers aan.” Onbegrijpelijk voor mij als De Marketing Mentor!

Niet dat de klant centraal staat, maar dat dit steeds opnieuw nieuws blijkt te zijn voor marketeers en reclamemakers.

Welk ander bestaansrecht heeft marketing behalve het op een obsessieve manier de klant centraal stellen? “Client based marketing”, las ik laatst. Bestaat er een andere dan? Wat ik het allerergste vind: marketeers geven hiermee aan, dat ze blijkbaar al die tijd niet op de klant gefocust waren.

Maar ik ben ook positief: er is kennelijk verbetering op komst. Obsessie voor de klant wordt weer “in”. Voor de gepassioneerde marketeers onder ons is er geen beter nieuws. Hup dan en aanvallen.

Tip van De Marketing Mentor

Op het gebied van focus en toewijding heb ik als marketeer en muzikant nog een tip voor iedereen die passie heeft voor klantdenken: luister eens naar Barry White! De Guru of Love van hele generaties! Vocaal afrodisiacum. Keer op keer liet hij zijn publiek zijn permanente en volledige aandacht voor hen voelen.

Hij omschrijft dit in zijn biografie “Love Unlimited” als volgt: “I’m here to stay. I’m not going anywhere. I’m going to be with you for a lifetime. You are my passion. This is the message behind my music – it is about love that endures, that is loyal and true, that is full of passion.” Wat kun je nog meer willen als klant van Barry White?

Barry White was een marketeer

Voor alle duidelijkheid: dit is een luisteroefening! Neem het niet te letterlijk. En het is zeker geen oproep om van elk merk een love brand te maken. Maar als je klant je passie is, dan kan de muziek van Barry White een enorme bron van inspiratie voor je zijn.

Barry White is een van mijn grote voorbeelden; niet alleen voor mij als muzikant, maar vooral ook als De Marketing Mentor.

Wil je verder praten over Barry White?
Of over je marketingaanpak?
Mail frank@demarketingmentor.com of bel +32 472 43651