Bij de opstart van AmiGoWeb deden we beroep op de WInWinlening. Zo leerden we Matthias kennen. Hij viel ons op door zijn enthousiasme en hij gaf ons idee meteen een kans. Het was een succes! Inmiddels is ons platform opgestart en zijn we klaar om onze ondernemersdroom uit te rollen. Het is weer even geleden dat we elkaar ontmoet hebben, maar het is opnieuw een warm en fijn gesprek.

Matthias, zoals je wel weet hadden wij als droom om iets op te starten dat ondernemers kansen geeft. Zo kwamen we op het idee om  laagdrempelige en betaalbare marketingoplossingen aan te bieden. De idee was vooral om ondernemers te helpen en informatie ter beschikking te stellen. Wij zien veel paralellen met WinWinner. Jullie informeren en helpen start-ups en bedrijven met een financiële behoefte. Maar zoals ik jou ken voelt het aan alsof er nog méér is. Een visie/missie die echt doorleeft in jullie organisatie. Iets authentiek. Dat geeft heel veel vertrouwen. Herken je dat?

Uiteraard herken ik dit. We hebben een jonge frisse maar vooral educatieve cultuur gecreëerd binnen WinWinner op een vrij traditionele markt. Finance.
Het is dan ook onze doelstelling om “anders” te zijn dan traditionele partijen. Geld ophalen schrikt af bij veel ondernemers. Wij proberen van deze belangrijke stap in de groeifase van jouw onderneming een unieke ervaring te maken waarbij je niet alleen geld ophaalt maar ook ambassadeurs rond jouw onderneming creëert.

Is WinWInner jouw ondernemersdroom? Vanuit welke passie, overtuiging of interesse is dit idee ontstaan?

Ik ben WinWinner gestart vanuit mijn bachelorproef op de Artevelde Hogeschool. Ik zag dat enorm veel jonge ondernemers problemen hadden met financiering. Daarnaast kwam crowdfunding heel hard op maar niemand wist eigenlijk hoe ze het marketingverhaal van een financieringscampagne moesten opzetten. Ik zag een opportuniteit om dit aan te bieden en voor ik het wist had ik tientallen ondernemingen die mij vroegen om hen te helpen. Ik vind het dan ook fantastisch om jonge groeiende organisaties veder te helpen. Dat geeft mij enorm veel voldoening. 

Wij hebben mogen ervaren hoe interessant de WinWinlening is. Kan je voor onze lezers nog even op een rijtje zetten wat de voordelen zijn t.o.v een traditionele lening bij de bank zoals we die kennen?

De winwinlening is een particuliere lening voor een bedrijf. Dit wil zeggen dat mensen investeren vanuit hun persoon. Ze krijgen hier verschillende fiscale en financiële voordelen voor maar het aller belangrijkste is eigenlijk dat de investeerder of fan vooral betrokken is bij de onderneming en als ambassadeur wil fungeren voor de onderneming. Acht jaar lang (want zo lang loopt de lening) kan je rekenen op deze mensen als je hen natuurlijk correct terugbetaalt. Het blijft tenslotte een lening..

Je zit uiteraard continu tussen de ondernemers en start-ups. Zie je dynamieken in het ondernemerslandschap? Hoe zie jij dit evolueren? Zijn er tendensen?

Ik zie enorm veel mensen die proberen. Wat zeer goed is uiteraard. Maar langs de andere kant mis ik vaak ook wat realisme. Ik noem het soms “wantrepreneurs”. Jonge ondernemers en startups moeten beseffen dat ondernemen meer dan een full time job is. En als ze dan geld willen ophalen om zekerheid te krijgen dan is dit vaak niet duidelijk. Ik word warm van ondernemers die hun mouwen durven opsloven en er willen voor gaan. Zo heb je er natuurlijk ook veel en dat is maar goed ook! 

Het is super dat jullie de host zijn op de Social Coffee van 8 mei. Mag ik vragen wat jij interessant vindt aan het concept?

Netwerken is super belangrijk. Zonder mijn netwerk stond ik nu niet waar ik nu effectief sta. Het feit dat jullie ondernemers uit hun bedrijf halen om ervaringen uit te wisselen met andere ondernemers en hun nog eens op leuke locaties brengen is top. Er zouden meer initiatieven moeten zijn als deze. Doe zo voort Pascale!!  

Dat gaan we zeker doen. Bedankt Matthias, dat is heel fijn om te horen. We kijken alvast uit naar 8 mei, waar jij een hele hoop informatie zal geven over de diverse mogelijkheden van financiering. Tot binnenkort.

 

Mis niets van onze Social Coffees! Volg ons op Instagram voor het live verslag. Benieuwd naar de volgende Social Cofee? Kijk op Social-coffee.be!