Mensen die ons kennen weten het. We zijn grote voorstander van een marketingstrategie die de combinatie maakt met on – en offline middelen om een maximaal resultaat te bekomen.

Zo hebben we bij onze vorige Social Coffee iedereen een folder met een cadeau gegeven die ze konden innen via een QR code. Tot op heden moest je op je iPhone dan een QR-code app downloaden om dit te kunnen scannen. Misschien wel iets te omslachtig voor sommigen onder ons?

Wel, met de nieuwe IOS 11 van Apple kan je QR codes met de ingebouwde camera-app automatisch scannen! Het is simpel. Je camera openen en boven de QR-code houden. En nee, je moet nergens op drukken, de camera herkent de code meteen. Er verschijnt een balkje met de link. Als je daar dan op tikt opent de landingspagina of website. Echt handig!

Werkt het niet? … dan staat deze optie waarschijnlijk uit. Je dient deze dan eerst even te activeren in je instellingen. Ga naar instellingen > CAMERA> schakel de optie ‘Scan QR-codes’ in.

Wat kan je zoal allemaal linken aan een zo’n vierkante code? Een overzicht van de toepassingen die Apple ondersteunt:

  • Openen met een URL (naar landingspagina of algemene website)
  • Verbinding maken met het WIFI netwerk
  • Verzenden van een emailbericht
  • Toevoegen van een afspraak aan een agenda
  • Opslaan van een contactpersoon

Bovenstaande biedt veel mogelijkheden. We leven in een snel veranderende wereld. Snelheid is dus van belang. Een ‘Quick Respons- code’ integreren in je marketingstrategie is dan ook geen overbodige luxe vinden wij. 🙂

We deden alvast eens de test met onze eigen folder. Kijk je even mee?

Zelf ook aan de slag met de mogelijkheden van on – en offline marketing? Maar nog een beetje hulp nodig? Dan helpt SociAmiGo je graag. Boek vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek. Of neem een kijkje op AmiGoWeb.