PAUL HUYSMANS ~ 24 OKTOBER 2017 ~ Made in Kempen

Onder de naam SociAmiGo leveren Pascale Lequesne en Niko Milojevic sinds een 2-tal jaar digitale marketingdiensten aan zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven. Eerder dit jaar gingen ze van start met de netwerkbijeenkomsten Social Coffee en nu is er het online platform AmiGoWeb.

“Wij geloven sterk in de deeleconomie”, vertelt Pascale Lequesne van SociAmiGo, dat actief is vanuit Oud-Turnhout maar de ambitie heeft om heel Vlaanderen te bestrijken. “Door te delen word je succesvoller. Het trekt anderen naar je toe. Dat is het achterliggende idee van AmiGoWeb.” Het budget daarvoor – 15.000 euro – brachten ze bijeen via crowdfunding op het WinWinner-platform.

“We stelden vast dat we vaak hetzelfde verhaal moesten vertellen wanneer we bij nieuwe klanten kwamen”, gaat Lequesne verder. “Daarom creëerden we een platform waar mensen allerlei informatie en tips & tricks vinden in verband met digitale marketing. Daarmee kunnen ze zelf experimenteren. Wij kunnen ze dan in een latere fase oppikken.”

Betaalbare marketing
Met SociAmiGo richt het duo zich tot zelfstandigen en andere ondernemers met een klantenbestand in de buurt of die tot een specifieke doelgroep behoren. Ze omschrijven hun diensten als betaalbare digitale marketing. “We leren ze tools gebruiken die ze vaak niet kennen maar gratis zijn”, vertellen de twee.

De volgende Social Coffee, een initiatief waarmee ze in april jl. startten, vindt plaats op 14 november in Hoboken. Tijdens zo’n ochtendlijke netwerkbijeenkomst, die gratis is, wordt halfweg telkens een kort infomoment ingelast met tips om succesvol te zijn in de nieuwe economie.