Als gedreven ondernemer ben jij de ultieme alleskunner. Je creëert je eigen werk, je zoekt klanten, je trotseert risico’s, … Maar zelfs wie alles kan, hoeft niet alles alleen te doen. Neem een voorbeeld aan ontdekkingsreiziger Sir Hillary die in zijn tijd letterlijk het hoogst haalbare doel nastreefde: de top van de Mount Everest bereiken.

Ik zie ondernemen namelijk als een ontdekkingsreis: elke dag ligt er nieuw en onbekend terrein voor je en moet je beslissingen nemen die misschien wel verstrekkende gevolgen hebben. Neem je de snelle weg over de bergpas met als risico dat je in een sneeuwstorm terechtkomt? Of kies je het langzamere pad, veiliger, maar met het risico dat je niet op tijd bent?

Jouw ultieme doel

Jij weet uiteraard precies waar je met jouw bedrijf heen wil en wat je eindbestemming is. Maar wat is de beste weg naar je bestemming? Hoe bereik je jouw ultieme doel? Of dat nou tevreden klanten, een topproduct, sublieme service of iets anders is. Dat is de keuze waar iedere ondernemer altijd weer voor staat.

Ontdekkingsreiziger Sir Edmund Hillary was misschien ook wel alleen op de Mount Everest geraakt. Toch koos hij er bewust voor een Sherpa te vragen om hem op zijn reis als eerste mens naar de top van de Mount Everest te begeleiden. Sherpa Tenzing Norgay meenemen was een investering in ervaring, kennis en mankracht en een keuze om geen tijd en energie te verspillen door alles alleen te doen.

Kies je sherpa

Uit Hillary’s verhaal blijkt echter dat een gids als Norgay nog veel meer betekent tijdens een ontdekkingsreis: een boost in moraal, motivatie, inspiratie, vertrouwen, geloof, moed, geruststelling, verademing, steun, kracht, vastberadenheid, zekerheid, overzicht en controle.

Kun jij jouw ontdekkingsreis in je eentje aan? Uiteraard kun je dat. Ben jij ook een Edmund Hillary die op de weg naar zijn hoogste doel de slimme keuze maakt voor goede ondersteuning? Dan ben ik jouw Tenzing Norgay.

Meer weten? Maak meteen een vrijblijvende afspraak via mail frank@demarketingmentor.com of bel +32 472 436513