Dat is het onderwerp van deze eerste vlog in een korte reeks van vier video’s. De Marketing Mentor legt uit waarom marketing een plaats moet krijgen in het fundament van je bedrijf. Een fundament is belangrijk voor een huis, voor elke constructie die je bouwt om lange tijd de elementen te weerstaan. Dat geldt dus ook voor jouw bedrijf.

Hallo! Wij staan vandaag voor het huis van onze goede vriendin Toos van Holstein*. Toos woont en werkt in dit prachtige pand uit 1738! Jawel, dit huis is bijna 300 jaar oud. Wat heeft dit huis te maken met goed ondernemen? Dat leg ik je heel graag uit in deze nieuwe ‘Boven de wolken’-vlog.

Welkom bij De Marketing Mentor

Wat een fantastisch huis, hè? Ook van binnen. Maar wie waren de eerste werklieden die aan dit huis zijn begonnen? Juist! Fundamentenbouwers. Zonder hun vakmanschap, had dit huis nooit zo lang overleefd.

Wij bij De Marketing Mentor zijn ook fundamentenbouwers, want marketing is een essentieel onderdeel van je bedrijfsfundament. Ondernemers zien vaak drie dingen als hun fundament: hun persoon, hun product of service en hun businessplan, dus geld en financiering.

En dat klopt ook. Maar marketing ontbreekt.

Marketing komt vaak pas aan het einde of soms helemaal niet. Maar marketing is wel super belangrijk in je bedrijfsstrategie, want het is een directe afgeleide van je missie en visie.

Marketing gaat níet over verkopen. Marketing gaat ook niet over communicatie of reclame. Waar gaat marketing wel over? Over de markt en dus de doelgroep die je wil bedienen, twee: de positie die je wil claimen en drie: wat je moet doen en hoe je dat zo efficiënt mogelijk kan doen.

Dit zijn onder andere de vragen die je moet beantwoorden om je marketingfundament te kunnen bouwen:

We hebben hiervoor ook een handig e-book gemaakt dat je op onze website kunt downloaden.

Iedereen begrijpt dat het niet zo handig is om je fundament pas af te maken, als je huis al staat. Beter eerst je fundering afmaken, toch? Waarom denk je zoveel na over je product of service, maar nauwelijks over je markt? Dáár moet uiteindelijk de omzet vandaan komen. Daar komt jóuw inkomen vandaan.

In onze volgende ‘Boven de wolken’-vlog hebben we het erover wat jij moet doen om je bedrijfsfundament met marketing af te maken.

Tot de volgende

*Toos van Holstein is in Nederland een gerenommeerd kunstenaar. Ze exposeert regelmatig in galerieën verspreid over het hele land. Ook in het buitenland is veel belangstelling voor haar werk. Dit leidt tot tentoonstellingen in België, Frankrijk, Italië, Engeland en de Verenigde Staten. Kijk op www.toosvanholstein.nl